Gastronomide yeni rota Seferihisar
Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan “Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası”nın tanıtımı daha pahalı konukların katılımıyla gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Gastronomi rotası sayesinde Seferihisar’a hem mutfağıyla hem de eşsiz doğasıyla hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. “Rota, Seferihisar turizminin geleceğine yön verecek projelerden biri olacak.”
Seferihisar Belediyesi, bölgelerden biri olan Seferihisar’da gastro turistler için referans kaynağı oluşturmak amacıyla yola çıktığı projede restoran işletmeciliğine ‘sıfır atık mutfak’ ve ‘tarladan sofraya’ kavramlarını ekleyerek gastronomi rotası oluşturdu. Türkiye’nin gastronomik çekim noktası haline geldi. Seferihisar’ın restoran ve üretici birliği olarak çalışmalarına devam edecek olan projenin ilk etkinliği Hiddenbay Otel’de gerçekleştirildi.
LEZZET FESTİVALİ
Lansmanda dünya mutfağından yöresel eserlere, doğal dondurmadan Kazak mutfağına bir lezzet şöleni yaşandı. Konuklar, bölgenin yeni geçim kaynakları arasında yer alan lavanta kokteyli ve lavanta dondurmasını, sakız enginarının sıra dışı lezzetlerini, kömürlü buğday ekmeğini, mis kokulu mandalinalardan yapılan lezzetleri, hamurla hazırlanan yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu. ellerinden ve en özel peynirlerinden.
“GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ın mutfağında dünyanın en özel lezzetlerini barındırdığını belirterek, şunları söyledi:
“İhtiyacımız olan tek şey gastronomi turizmi ile bunu ön plana çıkarmak. Belediye olarak gastronomi rotası oluşturduk. Bunu bölgenin önde gelen lezzetlerini tanıtarak başlattık. Gastronomi rotası sayesinde hem mutfağıyla hem de eşsiz doğasıyla Seferihisar’a hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. Rota, Seferihisar turizminin geleceğine yön veren projelerden biri olacak. Bu lezzet rotasını genişleterek devam edecek” dedi.
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karacanta, İzmir mutfağının damaklara hitap eden tatlara sahip olduğuna değinerek, “Gastronomi turizmi son yıllarda ilimiz için önem kazandı ve cazip bir destinasyon unsuru haline geldi” dedi.
Ekonomi Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Betül Öztürk, Ege’nin binlerce yıllık dünyada eşi benzeri olmayan bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, “Bunun şahidini pazarlarımızda ve sofralarda görmek mümkün. 78 farklı kültürün binlerce yıldır bir arada yaşadığı topraklarda.”
İŞTE O LEZZET ROTASI
Gastronomi rotasına dahil olan restoranlar, Seferihisar coğrafyasını kendine özgü atmosferleri ve menüleriyle rotanın tüm kaşiflerine sunmak için yola çıktı. İşte Seferihisar Gastronomi Rotası üzerindeki restoranlar;
Yazarlar Evi
Milos
Sığacık Nena
Monza
Artemis
Hamiyet Anne Pide Evi
Hiddenbay Hotel Restaurant
Sığacık Evo Restaurant
Bongo Sahil Restoranı
Lavanta Köşkü
Pastane Yap
limandan
Ayda Şaraphanesi
MMG Şaraphanesi
Pianetta Pizza
Kozalak Restaurant
Liman Restoranı
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı