Haber

HDP’nin Gündemi Taksim Saldırısı Sonrası Başlayan Operasyon: “Kaybedeceğini Gören AKP-MHP İttifakı…”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Taksim’de 6 kişinin ölümüne neden olan saldırı sonrası başlayan hava operasyonlarını eleştirdi. Buldan, söz konusu operasyonu AK Parti ve MHP’nin seçim yatırımı olduğunu öne sürdü.

“Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlatmış durumdadır”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin küme toplantısında konuştu. Buldan, AK Parti ve MHP’nin yaklaşan seçim öncesi tansiyonu yükseltmeye çalıştığını iddia ederek şunları söyledi: ‘İktidarlarının bekası için canları ve ömrü hiçe sayan AKP-MHP savaş zihniyetini herkes görmelidir. Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş siyasetleriyle başlatmış durumdadır.

“Operasyon öncesi Taksim’de yaşanan karanlık patlama kesinlikle bir tesadüf değildir.”

Buldan şöyle devam etti: “Kuzey ve Doğu Suriye sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen hava operasyonu ve hücumların çabucak öncesinde Taksim’de yaşanan karanlık patlama muhakkak bir tesadüf değildir. Ortada elbette aydınlatılması gereken yığınla soru işareti vardır. Bu karanlığı açıklığa kavuşturmak yerine savaş siyasetine sarılan iktidara çok net bir formda söylemek isterim ki bu oyunlar tutmayacaktır. AKP-MHP iktidarının tez ettiği üzere Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik idare modeli, Türkiye için bir tehdit değildir. Halkların ortak geleceği açısından asıl tehlike, AKP-MHP’nin dayattığı savaş politikalarıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu