Ekonomi

İş insanı Arslan’dan Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine destek açıklaması

Aslan Kümelenme Yönetim Konseyi Lideri Veli Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4. Ticari Danışmanlar Konferansı’nda açıkladığı 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi. İstanbul’da bir otelde gazetecilerle toplantıya gelen Arslan, “Tedarik ettiğimiz ürünlerle 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. Grup şirketlerimiz olarak yakın zamanda Dubai’de olacağız. Ardından Türkiye’nin birçok noktasına ulaşmayı planlıyoruz.” Avrupa gibi bir dünya.”

Kahvaltı programında lojistik, uluslararası ticaret, uluslararası ilişkiler ve seramik gibi birçok alanda faaliyet gösteren Aslan Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticileri öne çıkan Veli Arslan, gazetecilere şunları anlattı: büyüme hedeflerini ve projeleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin ihracat anlamında her geçen gün büyüdüğünü belirten Arslan, “Aslan Şirketler Grubu olarak başta gümrük, lojistik, uluslararası ticaret, uluslararası ilişkiler ve seramik olmak üzere birçok alanda iş yapıyoruz. Firmamız liderlerden biri olmuştur. Uzun yıllardır sektörün içerisindeyiz. Türkiye’de gümrük ve lojistik departmanındayız. “Dış ticaret ve ihracat nedeniyle çok değerli bir konumdayız. Dış ticaret ve ihracat yapılacaksa gümrük müşaviriyle ortak çalışır. Türkiye ihracatta büyüyor ve daha da ileri gidiyor. Üreten, ihracat yapan bir toplum haline geldik” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE YIL SONU İHRACAT HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Arslan, “Hedefimiz Türkiye’nin bu yıl sonu 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasına katkı sağlamak. Kendi ürünlerimizle 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. Grup şirketlerimiz olarak yakında Dubai’de olacağız. Daha sonra Avrupa dahil dünyanın birçok noktasına, “Ülke olarak bu yılın ilk 7 ayında ihracatta 144 milyar dolara ulaştık. İnşallah son dönemde hedeflediğimiz yıl sonu ihracat hedefine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ulaşacağız. Çalışan ve üreten Türkiye, umarım yakın gelecekte en iyi ihracat yapan ülke haline gelecektir” dedi.

“TÜRKİYE’DE GENÇ NESİL İHRACAT VE ÜRETİYOR”

Lojistik ve gümrük sektörünün çok önemli olduğunu belirten Arslan, “Uluslararası taşımacılık gümrük ve lojistik açısından birbirine bağlıdır. Firmalarımızın ürettiği ürünlerin Türkiye’den alınarak depoya teslimi aşamasına kadar lojistik hizmeti vermekteyiz. Dünyanın herhangi bir noktasına da gümrükte işlem yaparak ürünün dünyanın en son noktasına kadar ulaştırılıp adrese teslim edilmesini sağlamaya çalışıyoruz. “Belki de Avrupa ile yakın olmamızın nedeni budur ve Birbirinizi destekleyin. Çünkü Avrupa’da üreten bir toplum yok. Türkiye’de ihracat yapan, üreten bir genç kuşak var. İnşallah yakın gelecekte çok daha iyileri dünyanın her köşesine ulaşacak.” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE HEM ÜRETİM HEM LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK”

Türkiye’nin coğrafi konumunun önemine dikkat çeken Arslan, “Özellikle üretim üssü olmamızın nedeni Türkiye’nin Avrupa’ya yakın olmasıdır. Dünyada hiçbir ülke, mal almanın zor olduğu bir ülkeden mal almak istemez. Tedarik etmek. Sebep ne olursa olsun ekonomik olarak Çin ile rekabet edemeyebiliriz ama ihtiyacımız var ve zaman çok kıymetli. Türkiye hem üretim hem de lojistik üssü olacak. Avrupa’nın ortasında olduğumuz için birçok ülkeye ihracat yaptık. Dünya ülkelerine hava kargo ile bile hizmet veriyoruz. Pandemi döneminde de uçaklarımız tamamen çalıştı, pandemi sonrasında da bu devam etti. Kurumsal olarak hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“ŞİRKETİMİZİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

42 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Arslan, “Grup şirketlerimiz ile yakın zamanda Dubai’de olacağız. Daha sonra başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. 5 yıllık bir plan yaptık. Bu yıl içerisinde bayilerimiz değil kendi adımıza firmamızı dünyaya duyuracağız.”

habertirebolu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu