Haber

Sinop’ta Yetiştirilen Ekmek

MUSTAFA USTASI

Sinop2019’da ekmek fiyatı arttı, 240 gram ekmeğin fiyatı 8 liraya yükseldi. Sinop İstanbul’da fırın işleten Sinan Özdoğru, “Eskiden 210 gram ekmek 5 liraydı. Şimdi 240 gram ekmek 8 liradan satılıyor. Vatandaşlar bu fiyata tepkili. Doğal olarak 8 lira çok fazla. vatandaşlar için.” Ekmek almak için fırına gelen Serpil Kaplan, “Ekmek pahalı. Her şey pahalı. Markete gidiyoruz soyuluyoruz. Fırına geliyoruz soyuluyoruz. Soyulmuş gibi hissediyorum.” .”

SinopEsnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sinop Esnaf Odaları Birliği’nin belirlediği yeni tarifeye göre ekmeğin gramı 210’dan 240’a, ekmeğin fiyatı ise 5 liradan 8 liraya yükseldi.

“GÜNÜN ŞARTLARINDA EKMEK ARTIŞINDAN ZATEN KAÇINILACAKTIR”

Sinop’ta fırın işleten Sinan Özdoğru, şunları söyledi:

“Eskiden 210 gram ekmek 5 liraydı. Şimdi 240 gram ekmek 8 liradan satılıyor. Vatandaşlar bu fiyata tepki gösteriyor. Doğal olarak 8 lira vatandaşa fazla geldi. Bugün yönetmelikte en ucuz ekmek oldu” hayatın.Bugünün kurallarında ekmeğe zam gelmesi kaçınılmazdı.O da geldi.Bugün börek simit 8 lira Bugün 90 gram simit ve 90 gram börek 8 lira,ekmek 8 lira Un, maya, elektrik, su ve personel maliyetleri arttıkça fırıncı ekmek miktarını artırmak zorunda kalıyor.Hayır eski menfaatlerimiz yok.Eski kar marjımız yok temelde maliyetler arttı.”

“SOYUNMUŞ HİSSEDİYORUM”

Fırına müşteri olarak gelen Serpil Kaplan, “Ekmek değerli. Her şey değerli. Markete gidiyoruz soyuluyoruz. Fırına geliyoruz soyuluyoruz. Soyulmuş gibi hissediyorum.” Halkın feryadı duyulmuyor Çığlık atanlar gidip partiye oy veriyorlar Açız diyenler bizden. Ne söyleyebilirim? Latife gibi ama gülmüyor. Ağlamak üzereyken gülüyoruz.”

Ekmek almak için fırına gelen Erol Korkmaz, “Alanlar var, almayanlar var. Aslında hiçbir şey yanına yaklaşamıyor. Maalesef artık insanların alım gücü yok.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

haberaziziye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu