Haber

Altın Güvercin Kompozisyon Yarışması ön jürisi toplandı

KuşadasıBu yıl 26’ncı kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan ‘Altın Güvercin Beste Yarışması’nın ön komitesi… İstanbulÜç gün boyunca yapılacak teknik ve müzikal değerlendirmeler sonucunda ön jüri tarafından 10 beste ve 2 yedek beste belirlenecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (KUSAV) ​​iş birliğinde bu yıl 26’ncısı düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması Altın Güvercin’de heyecan doruk noktasına ulaştı.

291 bestenin başvurduğu yarışmanın müzik otoritelerinden oluşan ön jüri, Seçici Kurul elemesini geçen 155 beste arasından finale adını yazdıracakları belirlemek için İstanbul Point Otel’de bir araya geldi. . Ön heyete Altın Güvercin Beste Yarışması Koordinatörü, yapımcı Ali Rıza Türker, gitarist, besteci ve müzik eğitmeni Ahmet Güvenç, besteci, ilahiyatçı ve tercüman Burhan Şeşen, besteci, ilahiyat yazarı ve tercüman Cihannur Özgür, Altın Güvercin Büyük Orkestra Şefi Hakan başkanlık etti. Süersan ve aranjör ve MESAM Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Selim Çaldıran.

Eleme komitesi, amatör ve profesyonel ayrımı gözetmeksizin tüm besteleri 3 gün boyunca inceleyecek ve finale kalacak 10 eser ve 2 yedek eser seçecek. Finalistler 5 Ağustos Cumartesi günü açıklanacaktır. Ardından Altın Güvercin Kompozisyon Yarışması’nın final gecesinde 10 eser canlı olarak büyük jüri önünde sahne alacak.

Büyük finalle sona erecek olan 26. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nda beste birincisine Altın Güvercin ve 100 bin lira, ikinciye Gümüş Güvercin ve 50 bin lira, üçüncüye Bronz Güvercin verildi. ve 25 bin lira. para ödülü verilecektir. Yarışma kapsamında En Başarılı Yorumcu Ödülü de sahibini bulacak.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

haber-kahramankazan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu